Postupak ugradnje

Pre nego što krenemo u postupak ugradnje, bitno je da odaberete nijansu folije koju želite da postavimo na vaš auto. U slučaju da imate neke nedoumice u izboru boje najbolje je da nas kontaktirate ili dođete u naš servis. Sa našim timom pogledaćemo auto i pomoćićemo vam da izaberete najbolju boju ( kao i detalje koji se dobro uklapaju) za vaš auto . Kada se definitivno odlučite koju ćemo boju postaviti, naš tim ide u detaljan pregled automobila kako bi ustanovili da nema nekih oštećenja koja bi trebali sanirati pre postavljanja folije.

1. Detaljno pranje auta

Kada smo ustanovili da nema oštećenja, pristupamo detaljnom pranju auta. Prvobitno auto puškiramo visokim pritiskom kako bi sva prljavština izašla iz ne pristupačnih mesta, kao što su kederi, lajsne i sva ne pristupačna mesta do kojih se teško dolazi.

Zatim idemo sa pranjem aktivnom penom, koja uklanja veći deo prljavštine i masnoće sa auta.

Kada smo videli da je aktivna pena obavila svoj posao auto ćemo dobro isprati kako bi se sva pena uklonila sa auta .

Sleduje nam pranje vunenom rukavicom kako bi skinuli i zadnje ostatke prljavštine i masnoće. Kada smo to sve uradili, auto tretiramo rukom i proveravamo da li ima tragova katrana, smole itd .

U slučaju da ima ostataka, prelazimo u proces gliniranja auta. Kako izgleda auto sa ostacima katrana i smole, možete pogledati na slici ispod. Gotovo svaki deo se zalepio na glinu i uklonjen je sa auta. Posle dobrog sušenja i brisanja auta, možemo biti sigurno da je auto spreman za postavljanje folije.

2. Demontaža delova

Sledeći proces jeste demontaža svih potrebnih delova auta, kako bi se folija što bolje i kvalitetnije postavila. Uglavnom demontiramo delove kao što su, prednji branik, farovi, kederi, lajsne, nosači, antene, kvake, retrovizori, štop svetla, znakovi itd.

3. Postavka folije i montaža delova

Na red nam dolazi merenje delova i pravljene krojne liste, na osnovu koje ćemo iseći foliju za sve potrebne delove auta. Folija se postavlja parcijalno, deo po deo. Svaki deo, pre postavljanja folije se posebno tretira akloholom kao i sredstvom za odmašćivanje. Postavljamo foliju deo po deo, gde dolazimo do samog kraja postavljanja i idemo u proces montaže delova. Svi delovi se vraćaju sa velikom pažnjom i trudimo se da ne napravimo nikakvu grešku u tome.

Na samom kraju automobil tretiramo sredstvima za održavanje folije, posle čega vas čeka auto spreman za preuzimanje.

Nakon postavljanja folija vozilo se ne sme prati 3 dana, kako bi se lepak u potpunosti aktivirao. Nakon toga, vozilo se može prati kao i pre ugradnje folija, ručno ili mašinski (ne četkama). Mi ipak preporučujemo ručno pranje, kako za vozila sa folijama, tako i za vozila bez folija, jer pranje četkama posle više korišćenja može oštetiti folije isto kao i lak na vozilima bez folija.

Menu